Λαμια

Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα του νομού Φδιώτιδας, αλλά και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και βρίσκεται σε απόσταση 209 χιλιομέτρων από την Αθήνα και σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τα Λουτρά Υπάτης.  Είναι ένας σημαντικός μεταφορικός κόμβος, αφού βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό (ΠΑΘΕ) ενώ σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση βρίσκεται σιδηροδρομικός σταθμός (στο Λιανοκλάδι).  Επιπλέον είναι το κέντρο μιας εύφορης αγροτικής και κτηνοτροφικής περιοχής.

Είναι μία παλιά γραφική πόλη που περιβάλλεται από δύο πευκόφυτους λόφους. Στον ένα λόφο, δεσπόζει  το μεσαιωνικό κάστρο της Λαμίας, που είναι χτισμένο στα ερείπια αρχαίου τείχους από πολυγωνικούς ογκόλιθους, και στον άλλο η εκκλησία του Αγίου Λουκά, κτίσμα του 18ου αιώνα.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της πόλης, αξίζει να επισκεφθείτε τη μητρόπολη της Ευαγγελίστριας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, τον ανδριάντα του Αθανάσιου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία, το κενοτάφιο του ήρωα στην πλατεία Λαού, τη μεταβυζαντινή εκκλησία της Παναγιάς της Αρχοντικής στη νότια πλευρά του κάστρου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με 7.500 περίπου τόμους, και τα νεοκλασικά κτίρια, που προσφέρουν μία ιδιαίτερη φυσιογνωμία στην πόλη. Η Λαμία διαθέτει επίσης αρχαιολογικό μουσείο, λαογραφικό μουσείο και Δημοτική Πινακοθήκη με αξιόλογα εκθέματα.

Διευθυνση

Υπεύθυνη: Χατζηνίκου Χαρούλα

Διεύθυνση : Λουτρά Υπάτης

Υπάτη, Φθιώτιδα

ΤΚ : 35016

Τηλ: 22310 - 59313

Κιν. 6974608737

Αποστολή email

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»,

με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας,της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκoύ Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),

σύμφωνα με τους όρους της κοινοτικής παρέμβασης «Ψηφιακή Ελλάδα - Όλα είναι δυνατά»

ΜΗΤΕ 1353Κ012Α0054300